Maigs un salds bērnu favorīts - krēmveida medus
Gaišs, maigs un krēmīgs - skaidrs! Bet ko vēl ir vērts zināt un kāpēc to izvēlēties?
Krēmveida medu parasti iegūst no diviem monoflorā* medus veidiem - rapša un baltā āboliņa.
Šo medus veidu sastāvā ir salīdzinoši mazāk ziedputekšņu un minerālvielu, kas tad arī ir iemesls gaišajai krāsai. Taču mazāks minerālvielu daudzums it nemaz nenozīmē, ka medus ir mazāk vērtīgs. Labāka vai sliktāka medus nemaz nav. Viss, kas ir no dabas nācis, tai skaitā medus un cilvēks, ir vienlīdz labs - atšķiras tikai tā noderība un pielietojums attiecīgajā situācijā. Ja tavam organismam trūkst dzelzs, tad izvēlies tumšo griķu medu, bet ja ir jutīga vai iekaisusi gremošanas sistēma - gaišo āboliņa.
Rapša medus - visgaišākais, saldākais un maigākais no medus šķirnēm. Ideāls cukura aizvietotājs, jo neizmaina ēdiena vai dzēriena garšu. Turklāt, atšķirībā no cukura, tas ir ļoti labs veselībai. Nomierina nervu sistēmu, uzlabo miegu, mazina holesterīna līmeni asinīs un uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Kā arī satur vismazāk ziedputekšņu, kas to padara piemērotu alerģiskiem cilvēkiem vai maziem bērniem, kas vēl tikai iepazīstas ar medutiņu
Kā medus iegūst krēmveida konsistenci?
*monoflors medus nozīmē, ka tā sastāvā ir pārsvarā viena auga ziedputekšņi, piemēram, rapšu, viršu vai griķu. To iegūst bišu saimes vedot “ganībās” blakus, piemēram, griķu laukam un cerot, ka bites lidos tieši tur pēc nektāra. Cerības pēc tam apstiprina medus krāsa, smarža, garša un analīžu rezultāti.
Pasūti mūsu E-MEDUS VEIKALĀ un izbaudi medus maigumu !